Utilitzar el format d’entrevista com a eina de venda, que busca més la prescripció a través de continguts que no la venda directa en forma de push, no és cap novetat. Tot plegat reforça el màrqueting de continguts. Un dels casos més mediàtics són les entrevistes de Banc de Sabadell.

Més enllà de vendre els seus productes o serveis de manera directa, busquen uns continguts que abracen el posicionament de la marca entorn de determinats atributs: aposta per l’emprenedoria, l’experiència, el dinamisme, etc.

Quan fa uns mesos ens van plantejar d’organitzar l’acte del programa aracoop de promoció del cooperativisme en un entorn com el Palau de la Generalitat, vam buscar la manera d’apostar pel màrqueting de continguts des del mateix esdeveniment.

Per això, vam plantejar que l’acte tingués una part institucional i de presentació dels objectius i resultats del programa i, alhora, unes entrevistes que es van enregistrar en directe durant el mateix esdeveniment amb protagonistes que exemplifiquessin cadascuna de les línies del programa aracoop.

Era un format poc freqüent i trencador en una sala com la del Palau de la Generalitat, però amb una petita adequació de l’atrezzo (una taula i un parell de taburets), il·luminació i sonorització vam aconseguir un acte amb un format innovador, fresc i proper a les més de tres-centes persones que hi assistien.

Després de l’acte, i amb la realització d’Arnau Costa, vam aconseguir unes entrevistes entorn dels 3 minuts que han permès al programa tenir materials audiovisuals per projectar amb entrevistes amb nom propi els beneficis del programa i del model cooperatiu en sí.

L’experiència va ser fantàstica. Els resultats, aquí mateix: