Dijous 12 de juny va tenir lloc a El Serrat del Figaró, a Taradell, la 1a Nit per la Recerca de la Catalunya Central, un projecte que hem gestat des dels orígens, al costat d’un equip increïble que, com nosaltres, ha treballat incansablement de manera altruïsta per aconseguir l’objectiu de recaptar fons per impulsar la recerca del millor equip del món en l’estudi d’una solució per la Sida, que tenim a casa nostra.
Eva Torrents recull l’experiència en aquest post.
“Fa més d’un any i mig quan vaig conèixer el Dr. Bonaventura Clotet i el seu projecte, no vaig dubtar ni un segon a dir que sí quan em va dir si podíem crear una iniciativa per recaptar fons a la Catalunya Central per accelerar la recerca d’un dels millors equips del món (per no dir el millor del món perquè el Dr. Clotet faria un “delete” des de la seva eterna modèstia).
Ho veia lluny i difícil, però em va captivar el projecte: utilitzar la comunicació, el màrqueting i el territori per aconseguir tirar endavant un repte que assumia des de l’altruïsme, des del compromís per una causa i per un país.
Des de llavors, al costat d’un equip increïble (Carme Comas, Gemma Guillén, Albert Tuldrà, Laura Duran, Pep Sala, Gemma Recoder, Anna Fresquet i l’ajut de Nandu Jubany) hem passat per fases d’encís i desencís, fins que amb l’empenta de la creació de la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic, ens vam llençar al repte d’omplir un recinte per a 220 persones per recaptar fons per una causa que a vegades sembla oblidada.
L’esforç ha estat increïble a tots nivells: organització, logística, mobilització de celebrities, polítics, institucions i empreses d’Osona, Bages i la Garrotxa…
Podeu veure el resultat al capdavall d’aquest post amb les galeries d’imatges i el clipping que anem recollint, però en qualsevol cas per resumir l’experiència de participar en un repte, em quedo amb les paraules del Conseller de Presidència de la Generalitat, en la seva intervenció a la Nit per la Recerca per resumir què ha estat aquesta experiència: “Un binomi que permet unir solidaritat i ciència al servei del benestar, d’una manera natural”.
La dedicació ha estat intensa i no ha estat fàcil compaginar un projecte amb dedicació altruïsta al 100% per part de Dívik amb els projectes remunerats, però sempre he defensat que un ha de treballar en allò que creu, en allò que sent, més enllà del retorn econòmic. En aquest cas, el retorn emocional ha superat amb escreix el que podria aportar un retorn econòmic.
Com diu l’emprenedor en sèrie Xavier Verdaguer: Emprendre no és només somniar. Tambés és lluitar per aconseguir el somni.
Dijous, vam posar el colofó final a un somni, lluitat i treballat. L’any vinent hi tornem!”
Clipping: Vídeo El 9 TV, 3/24, Vilaweb, Vigatà, Osona.com
Àlbum d’imatges Facebook Fundació Lluita contra la Sida