Els últims mesos hem treballat intensament en un projecte de màrqueting i comunicació que permet mostrar la intensitat i la potència dels projectes integrals i transversals. Treballar el posicionament objectiu que requereix el client al mercat, per després traslladar-lo a les diferents eines de comunicació, permet transmetre la coherència i cohesió necessària per assolir els objectius estratègics marcats.

És el cas de Cequip, el clúster que agrupa els fabricants de béns d’equip catalans.

A Dívik endrecem les eines estratègicament per projectar-les a l’entorn. Fem un anàlisi de la situació, elaborem el pla de màrqueting i coordinem les accions que se’n deriven. Així treballem amb tots els nostres clients però un dels que ho ha viscut durant aquests últims mesos, és Cequip, el clúster de fabricants de béns d’equips catalans.

Fa 10 anys el clúster va néixer amb un posicionament d’organització incipient per aglutinar interessos del sector de fabricants de béns d’equip. El seu posicionament a nivell d’argumentari de vendes, missatge i gràfic era eminentment tècnic en un entorn de captació inicial de socis.

Aquest 2016, coincidint amb el 10è aniversari, el clúster va iniciar un pla de màrqueting per marcar l’orientació estratègica de futur.

Dívik va iniciar la seva feina analitzant la base de reflexió estratègica que havien fet els membres del clúster, per plantejar un pla d’acció que s’ha implantat durant aquest any. A grans trets, el pla d’acció va girar entorn de 3 grans eixos:

-Creació d’un nou argumentari de vendes i estructuració dels missatges en base al posicionament objectiu que el clúster s’ha marcat estratègicament.
-Definició de les bases per a la nova identitat gràfica del clúster en base als pilars estratègics i treball de coordinació conjunt amb Baula, que ha desenvolupat la nova marca gràfica.
-Definició, coordinació i creació de continguts del nou web www.cequip.net
-Definició, organització, presentació i moderació de la jornada de celebració dels 10 anys de Cequip
-Gestió de la campanya de comunicació online i offline entorn de la jornada i relació amb els mitjans.

Tot plegat una mostra de com entenem el màrqueting i la comunicació: de manera absolutament transversal i orientada als objectius estratègics. El nostre objectiu no és fer “boniques” les empreses i organitzacions, sinó en fer-les més efectives en la consecució dels seus objectius estratègics.

Galeria d’imatges de la Jornada 10 anys Cequip “Els futurs de béns d’equip a l’economia catalana i europea”:

https://www.flickr.com/photos/147836064@N02/sets/72157671427936884/