L’encàrrec d’Abacus cooperativa que vam rebre es sintetitzava en: traslladar des de les pantalles digitals de les seves 50 botigues la proposta de valor diferencial de la cooperativa. Sorgien diferents reptes de l’encàrrec: havíem d’aconseguir que la peça pogués ser seguida amb so i sense so; que pogués actuar com a vídeo de presentació en actes corporatius i per tant, amb l’atenció de l’audiència centrada en la peça, però alhora havia de poder funcionar com a acompanyament de consumidors i consumidores que el veurien mentre simultaniejaven les seves compres als espais de consum d’Abacus. I, finalment, que en conjunt, la peça havia de traspuar els valors inherents a la cooperativa.

I així, vam crear aquesta producció titulada “Per què sóc d’Abacus?” amb diferents puntals estratègics que permetien complir amb els reptes:

  • Vam defugir d’actors. Totes les persones que hi surten són sòcies i socis de consum reals d’Abacus que, voluntàriament, van voler participar a un càsting previ.
  • Vam modelar una estètica tipogràfica que permetia combinar la veu en off dels protagonistes, amb el missatge sobreimprès a la pantalla, sense recórrer als subtítols que haurien projectat una estètica allunyada del dinamisme i la modernitat que se’ns demanava.
  • Vam buscar objectes de les botigues d’Abacus que representessin cadascun dels valors que la cooperativa ens va identificar com a estratègics. Així, cada protagonista mostrava un objecte-valor.
  • Vam treballar amb un fons de chroma per tal de projectar els 4 colors de la paleta corporativa d’Abacus.
  • Vam buscar la modernitat i l’impacte des de la interacció dels protagonistes amb el gir de càmera.

El vídeo que podeu veure en aquest post és resultat no només de la feina del realitzador Jep Jorba, el tècnic d’àudio Arnau Costa i la nostra feina, sinó també de l’intens treball de l’àrea de comunicació i participació d’Abacus.

No hi ha dubte del perquè val la pena ser Abacus oi?!