Les aplicacions de Twitter, a l’alça: Tweriod i Twicver

Twitter està en alça. El seu nombre d’usuaris creix per moments i la seva funcionalitat també: ja no és només un lloc on compartir el que penses en 140 caràcters sinó un espai al qual es pot treure molt més de suc. Twitter té moltes gràcies (i segurament també uns quants defectes i inconvenients) però nosaltres en ressaltarem tres: és sintètic, és ràpid i hi és tothom (o gairebé tothom i cada vegada més). I en un món com l’actual, en què anem amb presses, tenim poc temps, s’imposa el concepte “multitasca” i fruïm estant permanentment connectats, això és més del que podríem demanar.

Per això no és estrany que proliferin les seves aplicacions. Ens agrada especialment Tweriod, una eina que indica quins dies i quines hores has de piular perquè el que tu diguis tingui més incidència entre els teus seguidors. Com? Has d’autoritzar-lo perquè entri al teu compte i analitzi qui ets, a qui segueixes, qui et segueix a tu i quan piuleu tots plegats. Quan l’informe està fet (no és immediat), Tweriod te l’envia indicant les franges horàries amb més i menys activitat i, per conseqüència, incidència.

No és la primera eina que té com a objectiu recollir informació sobre els moments de més activitat de Twitter, però sí que és la més fàcil d’utilitzar. Publicar quan Tweriod ens ho indiqui ens pot donar un cop de mà, però alerta, no oblidem que, perquè la nostra opinió sigui escoltada, caldrà tenir coses interessants a dir, dir-les de la manera adequada i fer un bon ús de la nostra intuïció.

L’altra eina a tenir en compte és Twicver, una aplicació que permet elaborar i compartir el currículum vitae en 10 simples tweets. Seguint les seves indicacions, en aquests 1400 caràcters cal explicar la història personal, acadèmica, professional, els idiomes que domines o què busques en una nova feina de forma sintètica i original. Ràpid de fer i molt fàcil de consultar, aquest CV es pot compartir al perfil de Twitter i, ben utilitzat, pot convertir-se, potser, en la porta d’entrada a un futur professional brillant i prometedor.