Recórrer els pavellons d’Alimentaria és recórrer passadissos i estands d’empreses que no s’arruguen davant la crisi i que continuen apostant per ser a un dels aparadors que capta el pols del sector. La impressió general que en queda és que el sector de l’alimentació, un dels que podríem entendre com a madurs, és capaç d’innovar, de créixer i de tirar endavant.
Resseguir les vitrines d’Innoval i veure com productes que són autèntiques commodities es transformen per destacar als sempre disputats lineals dels establiments d’alimentació, és un globus d’oxigen d’optimisme enmig del desencís generalitzat que es projecta al nostre entorn.
El packaging, el format, la composició del producte… Sovint sentim empresaris dir que la innovació no és possible a la seva empresa, al seu producte, i que la innovació està restringida a productes més tecnològics o a empreses amb grans partides de I+D.
No cal anar gaire lluny per trobar empreses com Erre de Vic, 1952, una empresa familiar vigatana dedicada a la producció de cuits com pernils, frankfurts o gall dindi entre d’altres. Aquest any han rebut el premi Innoval a la millor innovació en la categoria de frescos. Fa un any van decidir apostar i invertir en un nou projecte que els ha dut a llançar la primera pasta fresca de l’estat sense gluten.
Que no es pot innovar en commodities? Passegeu per Innoval i en tindreu la resposta. Tot és innovable, tot és millorable. I només aquells que així ho entenguin i que així ho transmetin als seus productes i a les seves empreses seran capaços de marcar la diferència, als lineals i als mercats.
El batec del sector agroalimentari és fort. Un plaer constatar que un sector tan sacsejat com aquest, és capaç de reconvertir-se.
“El boom del menjar sa”, a La Vanguardia
Vins, caves i cafès, a El Periódico