Quan et dediques a la comunicació i al màrqueting per a empreses, sovint resulta difícil respondre a una pregunta tan fàcil per a d’altres professions com és: Tu de què treballes?

Si dius, “Em dedico a la comunicació empresarial”, la resposta habitual és: “Però… exactament què fas?”

I si trobar la resposta és difícil, només és perquè el calaix de la categoria comunicació és tan i tan ampli que costa d’acotar les tasques que executem al llarg d’un any. Aquesta és la nostra sort: que no sabem què és la monotonia, que no podem acotar amb quatre ítems les coses que fem.

Aquesta setmana hem tancat a Dívik un acte que portàvem moltes setmanes treballant: la convocatòria i entrega dels Premis Cum Laude de l’empresa Erre de Vic. Quan hem repassat totes i cadascun de les tasques que hem realitzat, hem constatat que explicant des de la primera fase del projecte (de definició d’objectius i estratègia), fins a l’última d’execució (acte d’entrega), podríem donar resposta a la pregunta que ens fan sovint.

Si llistéssim les tasques, hi sortirien activitats tan diferents com definir els objectius i l’estratègia per assolir-los, preparar i redactar les bases del premi, fer recerca de les bases de dades, dissenyar la identitat gràfica de la cartelleria i dels flyers per a les escoles d’hostaleria, fer el seguiment permanent tant de la participació al concurs com de la confirmació d’assistència a l’acte, coordinar el jurat, etc.

Les últimes setmanes han estat les més intenses i han posat en marxa un engranatge en què totes les peces han acabat encaixant. Preparació del guió de l’acte i dels materials relacionats, des de la presentació de suport fins als elements de sala passant per un nou vídeo corporatiu acabat de sortir del forn; relació amb els mitjans abans, després i durant l’esdeveniment; enviament d’invitacions via newsletter i correu electrònic, i confirmació dels assistents; difusió i seguiment de l’acte a través del web i les xarxes socials; fotografies del lliurament; així com la moderació del diàleg entre el xef Nandu Jubany i la presidenta de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes Pilar Cervera, un dels principals focus d’interès de l’acte.

Tot plegat és possible gràcies a l’esforç i la passió que ens mou pels projectes. Però també, i sobretot, gràcies a la complementarietat dels perfils que integren el nostre equip de treball. Les trajectòries basades en premsa, ràdio, televisió, i la vessant empresarial i de màrqueting ens permeten treballar la comunicació d’una manera integral. Alhora, la versatilitat i la transversalitat marquen el nostre dia a dia.

Així que ens sentim afortunades de compartir aquesta feina, de compartir equip i de sentir que aprenem, millorem i creixem com a professionals després de cada prova superada.