La beguda que dóna “ales” i que ha fet volar aquest cap de setmana l’austríac Felix Baumgartner (l’home que ha aconseguit trencar la barrera del so en llançar-se des de 39.000 metres d’alçada) ha sabut buscar, adoptar i consolidar un nínxol de mercat que a hores d’ara ningú discuteix que li pertany i que està molt alineat amb el seu posicionament: el dels esportistes de risc. Juntament amb el patrocini d’esportistes que fan de l’adrenalina i les circumstàncies extremes el seu pa de cada dia (saltadors, pilots de fórmula 1, pilots de moto cross, esquiadors, etc), la famosa companyia de begudes energètiques consolida dia a dia la seva estratègia de màrqueting, generant expectació a cada pas. Només cal visitar la web de Red Bull per adonar-se que cada dia, cada setmana, hi ha nous esdeveniments relacionats amb aquest tipus d’esports extrems.

El ressò mundial del salt de Felix Baumgartner ha establert un precedent en el camp del patrocini , amb xifres de rècord en sí mateixes. Des del primer dia en què estava previst el salt (que es va haver de suspendre diverses vegades) fins aquest diumenge, la pàgina web www.redbullstratos.com , creada especialment amb motiu del salt de l’esportista des de l’estratosfera, ha rebut milions de visites, i els hashtags #FelixBaumgartner #RedBullStratos i #stratos, entre d’altres, han estat tendència a Barcelona, a l’Estat i al món en diverses ocasions. Tot un mèrit, tenint en compte com de poc habitual és que a Twitter hi hagi hashtags “no patrocinats” de marques. Les complicitats que ha tingut Red Bull no es queden a les xarxes socials: més de 40 canals de 50 països han retransmès els salts i Youtube també ho ha emès en directe.

Però a més a més, els reiterats ajornaments del salt per motius meteorològics han fet que finalment l’esdeveniment se celebrés un diumenge, en horari de màxima audiència, i curiosament el mateix dia que el pilot de Red Bull F1 Sebastian Vettel arrabassava el lideratge del Mundial a Fernando Alonso.

Una jugada mestra que segurament ha fet que molts de nosaltres acabéssim el cap de setmana somniant amb aquesta beguda dolça i vigoritzant, en teoria la millor aliada per a afrontar la setmana que comença i per saltar des de l’estratosfera quan us decidiu.