“Per innovar cal emocionar-se, crear experiències memorables siguem on siguem. La innovació s’ha de convertir en un repte. S’ha de construir un entorn de passió per fomentar la innovació”. Aquesta és només una de les moltes idees amb què ens va convidar ahir a la reflexió Franc Ponti. El director del centre d’innovació d’EADA va obrir a Vic el cicle TicketDays, una sèrie de jornades de coneixement que ha impulsat amb molt d’encert ServeisWeb. En aquest cas es tractava de parlar i reflexionar sobre creativitat i innovació, de plantar una primera llavor perquè el pensament i el saber fer de les persones i empreses emprengui un gir radical i necessari cap a una nova manera de fer.

Franc Ponti encomana les ganes i la il·lusió per fer aquest gir, i et demostra que és possible. De creatius ho som tots, només falta que ens ho creguem i hi dediquem ganes, esforç i una mica de mètode. Ell ens hi va ajudar marcant set línies de pensament noves que no podem menytenir: el think zen ens convida a buscar espai i temps per a crear; el think po aposta per la nostra vessant més provocadora; el think open ens diu que obrim la ment i aprofitem la intel·ligencia col·lectiva; el think flow ens convida a treballar en equip i pensar així amb fluidesa; el think happy considera que la millor motivació no són els diners sinó la passió i finalment el get emocional ens empeny, simplement, a això, a emocionar-nos per crear experiències memorables.

Tot plegat, el director d’innovació d’EADA ho explica al llibre “Si funciona, cámbialo”, que ha escrit juntament amb Josep Maria Ferrer Arpí. Segons ell “sobra seny i falta rauxa a l’empresa catalana”, i això, que a vegades és una virtut, dut a l’extrem i en temps que clamen el canvi pot acabar convertint-se en un defecte. Ens hem de deixar anar. Sense reserves. Get emocional. Think flow.